Cantina Piemonte kijkt terug naar een mooi 2019

Nieuwe wijn

In de maand december is er weer een pallet wijn aangekomen uit Piemonte met wijnen van 5 verschillende wijnmakers. Dat betekende dat 600 flessen stickeren! De meeste wijnen die zijn binnen gekomen zijn nieuwe jaargangen. Bijvoorbeeld de Barbera d’Asti van La Baretta “Entusiasmo” 2015 die net op de markt is gekomen. Deze wijn is vol van smaak en blijft een favoriet van mij. Maar ook de Barbera d’Alba “Campiì Raudiì” van Mario Olivero 2016 is weer bijgevuld. Een krachtpatser die ik erg lekker vind.

Nieuwe wijnmaker

We hebben een nieuwe producent in de collectie opgenomen. Afgelopen september was ik in Piemonte om bevriende wijnmakers te bezoeken, maar ik probeer tijdens deze reizen ook nieuwe wijnen te vinden. Op internet had ik al eerder gezocht naar een wijnproducent die een sauvingnon maakt. Zo kwam ik bij Adriano uit. Het is dan altijd nog de vraag of ze dan een wijn maken die ik qua smaak, kwaliteit en prijs vind passen in het assortiment. Na de eerste slok van hun sauvignon “Basarico” was ik al overtuigd dat dit een sauvignon was die ik zocht. Het is een heerlijke sauvignon met alle eigenschappen die deze moet hebben, maar met een iets warme toets. De prijs van deze wijn is € 12,95, te bestellen via de website.

Wijnproeverijen

In de maand december zijn ook weer verschillende wijnproeverijen georganiseerd bij klanten op locatie. Zo is heeft er een gezellige wijnproeverij plaatsgevonden bij een gezelschap in Herten. Een mooie reeks wijnen werden geproefd en beoordeeld. Het gezelschap had zelf voor allerlei antipasti gezorgd. Wil je een keer een wijnproeverij meemaken? Klik dan hier voor meer info over de wijnproeverijen van Cantina Piemonte.

Wijnen voor de feestdagen

Er is afgelopen maand goed besteld bij Cantina Piemonte door klanten die tijdens de feestdagen mooie wijnen bij het eten wilden schenken. We was ook speciaal voor de feestdagen een wijn in de aanbieding voor trouwe klanten: de Barbera d’Asti “Martinette” van Boeri. Bij aankoop van 6 flessen (€10,95 p.fl.) kreeg men 2 flessen gratis!

Deze aanbieding gaat door zolang de voorraad strekt. Martinette is een wijn uit 2013 en heeft dus al een mooie veroudering. Zachte zuren en tannine met donker fruit en kruiden in de neus, kortom een lekkere wijn bij wild, gebakken vlees en kazen.

Bubbels

Bubbels zijn niet te missen bij de feestdagen, het is feestelijk en lekker. Het is moeilijk om een goede Champagne te vinden die betaalbaar is, maar een lekkere Spumante is helemaal niet duur. Zo kost de spumante van Boeri slechts €8,95! Een spumante gemaakt van 5 druiven, tw.: Arneis, Favorita, Cortese, Chardonnay en Moscato. Lekker fris en smaakvol.

Bestel de wijnen via de website of bel naar 0624875995

Veel proefplezier.

Ron Groznik
Cantina Piemonte

1 reactie op “Cantina Piemonte kijkt terug naar een mooi 2019”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *